BrainMax Pure BrainMax Pure® Extra panenský olivový olej Hojiblanca, BIO, 500 ml

349 Kč
✓ Skladem

Parametry produktu

Určení BIO
Výrobce BrainMax Pure
Velikost balení 500 ml
Typ Olej
Forma Tekutá
EAN: 8594190032054

Popis produktu

Olej odrůdy Hojiblanca – prvotřídní olej s nízkou kyselostí

BIO extra panenský olivový olej Hojiblanca z Andalusie se získává za studena z oliv s ovocným aroma. Má mezinárodní ocenění, značku původu Estepa a velmi nízkou aciditu do 0,3%.

  • Základní surovina těstovin, risotta nebo pest.
  • Vhodný k restování.
  • Vynikající do dresingů a marinád.
hojiblanca produkt detail

Chuť a vůně oleje Hojiblanca

Olej Hojiblanca má velmi svěží vůni, plnou ovocných tónů zelených oliv a olivových listů. Chuť je vyvážená, lehce kořeněná a s jemnou hořkostí. Olej je ideální k přípravě zeleniny a grilovaných ryb.

hojiblanca olivy
picual olivy velka

Obsah polyfenolů – 51,4 mg / 100 ml

Olej Hojiblanca vyniká vysokým obsahem polyfenolů, konkrétně 565 mg/kg, což jsou silné antioxidanty přispívající k ochraně buněk před poškozením způsobeným volnými radikály a podporují celkové zdraví cév. Olej se může pochlubit aciditou do 0,23 % a obsahuje 72,94 % kyseliny olejové, která je jednou z nejdůležitějších složek olivového oleje, protože má pozitivní vliv na zdraví srdce a cév. Pomáhá snižovat hladinu „špatného“ LDL cholesterolu, zatímco udržuje nebo zvyšuje hladinu „dobrého“ HDL cholesterolu.

Nezávislé testování kvality

Naším cílem je poskytovat produkty nejvyšší kvality, a proto jsme nechali náš olivový olej otestovat nezávislou akreditovanou laboratoří na klíčové parametry, které potvrzují jeho čerstvost a vysokou kvalitu. Měření ukázala nízké peroxidové číslo (1,45 meqO2/kg), nízké anisidinové číslo (8,68) a celkový index oxidace TOTOX (11,6), což dokládá, že olej je mimořádně čerstvý a nebyl vystaven nežádoucí oxidaci. Kyselost 0,50 mg KOH/g tuku rovněž potvrzuje vynikající kvalitu a šetrné zpracování. Protokol o výsledku testování zde.

laborator foto
Cévy olivový olej

Lipidy a jejich dopad na kardiovaskulární systém

Co způsobuje aterosklerózu a potíže srdečně-cévního systému? Jsou to lipidy, které se usazují na stěnách cév a mechanicky brání průtoku krve. Navíc narušují cévní stěnu a způsobují její kornatění. Vyváženost mezi příjmem nasycených a nenasycených mastných kyselin spolu s polyfenoly chrání cévy a nezpůsobuje oxidaci cholesterolu v krvi.

Řecký paradox – Polyfenoly pro zdravé srdce

Řecký paradox souvisí do velké míry s olivovým olejem. Spočívá v tom, že i přes vysoký příjem nasycených tuků ve stravě řeckých obyvatel, včetně velkého množství olivového oleje, mají řekové nízkou míru srdečních onemocnění a některých dalších chronických potíží. Jde o ideální poměr nasycených a nenasycených mastných kyselin, který jejich strava obsahuje. Tím, že se prakticky v každém jejich jídle objevuje kvalitní olivový olej s vysokým množstvím polyfenolů, jsou ušetření nepříjemných onemocnění srdečně-cévního systému.

recka kuchyne

Certifikace integrované produkce

Olej má i certifikaci integrované produkce, což znamená, že pěstování v olivovém háji probíhá s respektem a ohledem na životní prostředí. Jednoduše to znamená, že při pěstování olivovníkových plodin je brán zřetel na to, aby nedocházelo k znehodnocení půdy a aby bylo zaručeno udržitelné zemědělství v dlouhodobém horizontu.

 
 
certikitis
certifikatolej

Olej Hojiblanca se pyšní certifikací Estepa!

Certifikace Estepa stanovuje nejpřísnější požadavky co se týče kvality extra panenského olivového oleje na světě. Zahrnuje oleje vyrobené ve 13 městech Estepa (Sevilla) a Cordóba. Jde o území se starodávnou tradicí pěstování olivovníků, na půdě s ideálními klimatickými podmínkami, díky kterým mají olivové oleje z této oblasti svou autentickou chuť. Tento olivový olej získal mnoho dalších ocenění několik let po sobě.

Extrakce za studena pro zachování chuti i kvality

Extra panenské olivové oleje se získávají přímo z plodů a výhradně mechanickými postupy, konkrétně mletím oliv. Zbývající kategorie olivového oleje, označované jako „olivový olej“, se nevyrábí přirozeně, ale získávají se chemickou rafinací s použitím kyseliny fosforečné. Celý proces extrakce oleje z čerstvých oliv probíhá pod 27ºC, což umožňuje zachování jeho chuti, aroma i nutričních vlastností. Pro zachování všech vlastností by měl být olivový olej skladován na tmavém a chladném místě, ideálně při teplotě 18ºC.

hojiblanca mechanicke postupy

Výživové hodnoty na 100 ml

Energetická hodnota 3700 kJ/ 900 kcal
Tuky 100 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 16 g
– z toho polynasycené tuky 8 g
– z toho mononenasycené tuky 76 g
Sacharidy 0 g
– z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0 g
eu-organic-logo-600x400_0

ES-ECO-001-AN certifikát

Náš olivový olej má BIO certifikát – Produkce ekologického zemědělství EU.

Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!

Složení: Extra panenský olivový olej z odrůdy Hojiblanca*. *produkt z ekologického zemědělství. Olivový olej získaný z oliv výhradně mechanickými prostředky. Minimální trvanlivost (číslo šarže) na spodní straně. 

Země původu: Španělsko

Distributor: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava

Skladování: Uchovávejte v suchu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Hmotnost: 500 ml